Pàgines

divendres, 9 d’octubre del 2015

Candidatura unitària pels Escons Buits

A principis de desembre passat l’amic @ElSomatent es va treure del magí la #ViaClaver, que consistia en què cap partit independentista no es presentés a les eleccions espanyoles. Ho explica en un brillant post on a més de trobar el per què de tot plegat, hi trobareu un seguit d’articles, comentaris i twits que us ajudaran a fer-vos idea del debat.

Ara som a principis d’octubre del primer any de la Via Claver, a 10 mesos del seu naixement, i si en aquell moment semblava una idea ocurrent i provocadora, ara entenc que la vitalitat de la política catalana l'ha desdibuixat força.


En els darrers mesos la candidatura unitària formada per CDC, ERC, antics socialistes, antics UDC, i el suport explícit de les entitats de la societat civil. @JuntsPelSí ha estat capaç de fer-nos trempar i de guanyar les eleccions al Parlament, amb 62 escons, que amb els 10 obtinguts per la CUP sumen, per primera vegada a la història, una majoria absoluta a favor de la independència. Tot plegat amb les xifres més grans de participació que es recorden.

Ara sí el Parlament té un manament democràtic per començar el procés constituent que escrigui la Constitució que tot ho ha de canviar i que culmini en un referèndum de ratificació de la República Catalana. I tot plegat en 18 mesos, segons diu el full de ruta de la candidatura.


En aquest escenari sorgeix, com una nosa, la data de les eleccions generals del 20 de desembre. Rajoy ha esperat tant a convocar-les que encara ens farà malbé el Nadal. Els més perjudicats seran els botiguers que hauran de donar hores de festa als dependents de les perquè puguin votar. Per afrontar aquestes eleccions proposo la candidatura Escons buits, com una alternativa que reculli la confrontació que implica la Via Claver i minimitzi els riscos i amenaces d'aquesta. No és més que una coalició de forces independentistes JxS i CUP que deixi sense ocupar els escons guanyats a les eleccions, ni en el Congrés ni en el Senat; llevat d'aquelles poques situacions en què pugui ser útil per la desconnexió entre Catalunya i Espanya. 
Els avantatges d'aquesta candidatura són:

- Mantenim la trempera de la unitat que tan bons resultats ens ha donat.

- Es materialitzarà el trencament amb l’Estat a cada una de les sessions que es facin en el Congrés i el Senat.

- Permetrà tenir en nòmina i immunitat parlamentària 12 senadors electes i un número aproximat de 24 diputats. 
Al grup de senadors electes hi afegiríem els 5 o 6 designats pels partits afins. Tots plegats conformaria un grup d'entre 40 i 42 parlamentaris; que en no tenir feina ni al Congrés ni al Senat, podran dedicar els seus esforços a dinamitzar la participació del procés Constituent. 

- Una part de les nòmines directes i tots els ingressos i subvencions indirectes d'aquests parlamentaris es podran destinar a sufragar les despeses generades per les dinàmiques participatives del Procés Constituent, de manera que es podrà tenir pressupost al marge de les partides pressupostàries de la Generalitat o de la societat civil.

- Escons Buits supera les dificultats d'un escenari d'abstenció, poc recolzat pels partits, i que acabaria donant oxigen a unionismes minoritaris com el de la UDC, que en baixar la participació tenen més possibilitats de tenir representació parlamentària. I també multiplicaria la visibilitat de l'unionisme més majoritari del PPSC's que tindrien una representació de Catalunya molt per sobre del que es mereixen.


- La candidatura Escons Buits podria fer repensar als que ara volen la visualització del trencament amb Espanya a partir de l'abstenció. Els que pensen que no cal votar unes "Cortes" que no ens representen. La CUP ja ha dit que no es presentarà a les eleccions de Madrid, però potser amb aquesta proposta s’hi podrien afegir; o bé plenament, com un partit més dins de la coalició; o bé indirectament, a partir de què les llistes tinguin gent vinculada a la història recent de la CUP.

La candidatura Escons Buits no té cap voluntat plebiscitària. Ja vam fer el plebiscit el 27 de setembre i ens va anar molt millor que a ells.

Us imagineu l'impacte de tenir a les llistes d’Escons Buits en David Fernández, en Quim Arrufat o la Isabel Vallet?



La transversalitat

A continuació adjunto les tres sèries de tuits amb què he anat fent la presentació de la idea:




1) Si els indepes no anem el 20D serà desconnexió d'un dia, però uns unionistes hiper representats ens fotran 4 llargs anys
#EsconsBuits

2) La UDC de Duran ens ho agrairà, amb una abstenció del 70%, aconseguirà escons a totes 4 províncies i Suite al Palace
#EsconsBuits

3) L’absència d’indepes farà C’s guanyardors, a Catalunya, per majoria absoluta. Presumiran de ser #ElEncajeCatalán
#EsconsBuits

4) Sense indepes, el PP guanyarà a Espanya. Això, en teoria sense importància, ens fotrà una patada més avall de la panxa
#EsconsBuits

5) Sense indepes el PPSC’s es repartiran les subvencions electorals, condicionades a resultats, sense despentinar-se. Evitem-ho.
#EsconsBuits

i 6) Uns indepes junts el 20D, guanyarem molts escons, en deixar-los buits, gestionarem l’impacte fins a la desconnexió final.
#EsconsBuits





1) #EsconsBuits és una alternativa a la #ViaClaver. Proposa una candidatura única indepe, que no ocupi els escons guanyats el 20D.

2) Aquesta candidatura hauria d’aplegar la gent @JuntsPelSi i qui vulgui de la @cupnacional, partint de personalitats alienes a la política.

3) Mantenir #EsconsBuits a Madrid demostra que la seva política ja no és nostra i impedeix que el PPSC's ens els puguin usar en contra.que el PPSC's ens els puguin usar en contra.

4) Els Diputats i Senadors obtinguts el 20D romandran a Catalunya i podran coordinar el procés constituent participat que ens farà lliures.

5) Els Diputats i Senadors de #EsconsBuits podran aprofitar la immunitat parlamentària davant de la guerra judicial que ens espera.

i 6) #EsconsBuits no pretén tornar a fer un plebiscit, ja es va fer el 27S i ens va sortir molt millor que a ells, encara que ho amaguin.





1) UDC aprovarà l’abstenció dels independentistes el #20D, així podrà arribar al 5% de vots i mantindran la suite del Palace
#EsconsBuits

2) C's frissarà per l’abstenció independentista a #20D. Seran la força guanyadora i s'acabarà la internacionalització el procés
#EsconsBuits

3) El PSC estaria encantat amb l'abstenció independentista el #20D. Serien la segona força a Catalunya i somiarien Montilles
#EsconsBuits

4) El PP ballaria sardanes amb l’abstenció d'independentistes el #20D Seguirien amb boicot d'inversions, bloqueig del TC i #Catalanofòbia

I 5) Els de ICV-EUA no sabrien què fer amb l’abstenció d'independentistes el #20D, però la culpa seria de Mas. #EsconsBuits

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada