Pàgines

dimarts, 27 de juny del 2017

Una mirada sobre ERC i l'alcaldia de Barcelona

L'altre dia a Twitter llegia critiques àcides contra ERC per haver ajudat Ada Colau a ser Alcaldessa de Barcelona, Veritat a mitges, és a dir mentida. La llei electoral dóna l'alcaldia a la llista més votada, i aquesta no pot ser apartada a menys que la resta de formacions construeixin una majoria absoluta. Aquesta situació es va donar a Badalona, on el racista Albiol, que va treure més vots que al 2011, va veure com quatre forces progressistes el relegaven a l'oposició d'on la cohesió social demana que no hi surti mai més.






Al contrari que a Badalona, a Barcelona la majoria nacional era impossible, com també ho era la majoria unionista, la majoria d'esquerres i la majoria de dretes. Ha quedat un trencaclosques que s'anirà repetint a les properes eleccions.

Barcelona en comú va guanyar, per un regidor, però va guanyar. Que la resta de formacions fes una majoria absoluta alternativa era impossible. El context era un altre, feia pocs mesos del 9N i Ada Colau havia fet campanya de votar i votar SÍ. A les municipals les clavegueres de l'Estat mentien comptes falsos a Trias i l'alcaldessa, en boca pròpia i de Pablo Iglesias ho van saber aprofitar. També és cert que el PDeCAT no existia, era aquella Convergència i Unió, sí la Unió del Duran i Lleida, que no parava d’insultar ERC, amb raons o sense. ERC que només va saber fer quart, gens malament si mirem d’on venia, però a totes llums insuficient per ser alternativa; fins i tot va quedar darrera dels postfranquistes de C’s, que en aquell moment anaven de centre esquerra, i van saber captar electors del PSC i del PP que van veure reduir els vots a la meitat i els regidors a la tercera part.

És cert que ERC va votar a favor d'Ada Colau alcaldessa, però és igual si ho va fer o no, el resultat era el mateix. Aquell suport va intentar decantar els comuns cap al fet nacional, apuntar-los a l'AMI i tenir-los més a favor del procés i la independència. Ada Colau va preferir la coalició amb el PSC i li va regalar els districtes i les regidories més vistoses de la Ciutat. També era un PSC més light que votava el 9N, no el PSC d’ara que prohibeix urnes, democràcies i castiga els Regidors que no són prou PSOE.

Un darrer comentari per a la CUP. Van triar per a regidors uns que ni els propis cupaires no es van creure malgrat tot en van fer tres, una cosa mai no vista a la capital.

Mireu el quadre de regidors de Barcelona i jugueu a fer una majoria alternativa de 21 regidors. Creieu-me, és més fàcil resoldre el Rubik de 4 x 4.

Salut i independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada